האם מתן תרופות על ידי רופא או באמצעות קניה אף ללא מרשם בבית המרקחת מחייבות בחינה מדוקדקת וקבלת אחריות למטופל כאשר ניתנת החלטה כי זו התרופה שעליו לקבל ? מי האחראי לכך ועד להיכן נמדדת אחריותו ?
אין ספק כי תרופות אמורות לסייע ולרפא אותנו כאשר איננו חשים בטוב, אך לעתים הן עלולות לגרום לנו גם לנזק!
רופא אשר רושם למטופל תרופה מעוניין לסייע לו ולשפר את מצבו הבריאותי. ברם לפעמים תרופות מסוימות חושפות אותנו לתופעות לוואי שונות, שיכולות לגרום לסבל, כאבים ובמקרים גם לפגיעה ממשית .
לעיתים גם מרשם הכתוב בכתב יד לא ברור , דבר שעשוי לגרום לאי הבנה בבית המרקחת אצל הרוקח; תרופות חלופיות, עומס בעבודת הרופא אשר עשויות לגרום למתן תרופות תוך חוסר מתן תשומת לב מספקת .
חשוב לדעת, כי על הרופא להסביר למטופל את תופעות הלוואי שצפויות בנטילת תרופה כזו או אחרת, תופעות אשר על פי רוב כתובות בעלון המצורף, יחד עם זאת על הרופא למסור זאת למטופל גם בעל פה.
ככל שמתעורר חשד כי נגרם נזק בגין התרופות שנלקחו , יש להיוועץ מיד עם רופא מומחה בתחום הפגיעה ולהמציא חוות דעת רפואית בעניין . מומלץ וכדאי לגשת לייעוץ משפטי ולהיעזר בעו"ד המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית .
נקודה נוספת שיש לתת עליה את הדעת היא אותו גורם אשר שיווק את התרופה , שכן לעיתים הרופא עושה את מלאכתו נאמנה ואף נוקט בכל הפעולות הנכונות ואולם דווקא כאשר המטופל ניגש לרכוש את התרופה בבית מרקחת שם מתרחשת הרשלנות כאשר המטופל מקבל לידיו תרופה לא נכונה , תרופה שפג התוקף שלה , אין ספק שגם אחריותו של הרוקח בבית המרקחת הינה גדולה ומחייבת בנסיבות . מעבר לכך גם בית המרקחת אשר רוכש ומקבל את התרופות לידיו טוב יעשה כאשר יבדוק את אותו יצרן תרופות אם אכן פעל נכון והעביר את התרופות הנכונות ללא ליקויים אשר עלולים בסופו של יום להגיע לידי חולה שלא רק שלא יבריא ממחלתו אלא שמצבו אף יחמיר בקבלו צרופה לא נכונה אשר תגרום לו לנזקי גוף קשים .
להלן קישורים חשובים בנושא :