contact us

03-6124355

03-6124355 | 04-6860977 | 052-3422990

זמינים לכל שאלה.

facebook

סביבת עבודה מסוכנת

לא פעם שמענו את הביטוי "במטבח כמו בשדה קרב" , סירים לוהטים, מים רותחים, סכינים חדות, אש, שמן שנשפך על הרצפה כל אלה מוכרים היטב לכל מי שנוהג לבשל בביתו. אך אם תוסיפו לכך את הלחץ של עמידה בזמנים, עומס אנשים במטבח והדרישה להוציא מנות טובות וטעימות תקבלו את המציאות של כל מסעדה ו/או בית קפה.

לכן אין זה מפליא שעובדי המטבח במסעדות ובתי הקפה נפצעים לעיתים כה קרובות. במהלך השנים משרדנו טיפל במאות תיקים של קטיעה חלקית של אצבעות בגלל סכין או מכשיר לא בטיחותי, החלקה ונפילה על הגב בגלל כתם שמן על הרצפה , כוויות קשות בפנים וגפיים בגלל מים רותחים ועוד.

ראשית חשוב להבין כי מדובר בתאונת עבודה. לכן כמו בכל תאונת עבודה עומדים לרשותכם שני מסלולים אותם ניתן לשלב או לבחור רק באחד מהם (המוסד לביטוח לאומי).

המסלול הראשון הוא הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי. במסלול זה הנפגע  תובע פיצוי בגין ימי היעדרות ( דמי פגיעה )  ונכות מעבודה. (ראה פירוט בפרק במוסד לביטוח לאומי).

המסלול  השני הוא תביעה נגד המעסיק וחברת הביטוח שלו, במידה והייתה איזושהי התרשלות מצד מקום העבודה , לדוגמה : מכשירי עבודה לא בטיחותיים, תנאי עבודה מסוכנים  ו/או לא מתאימים לעובד וכד'.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.