סביבת עבודה מסוכנת
לא פעם שמענו את הביטוי "במטבח כמו בשדה קרב" , סירים לוהטים, מים רותחים, סכינים חדות, אש, שמן שנשפך על הרצפה כל אלה מוכרים היטב לכל מי שנוהג לבשל בביתו. אך אם תוסיפו לכך את הלחץ של עמידה בזמנים, עומס אנשים במטבח והדרישה להוציא מנות טובות וטעימות תקבלו את המציאות של כל מסעדה ו/או בית קפה.
לכן אין זה מפליא שעובדי המטבח במסעדות ובתי הקפה נפצעים לעיתים כה קרובות. במהלך השנים משרדנו טיפל במאות תיקים של קטיעה חלקית של אצבעות בגלל סכין או מכשיר לא בטיחותי, החלקה ונפילה על הגב בגלל כתם שמן על הרצפה , כוויות קשות בפנים וגפיים בגלל מים רותחים ועוד.
ראשית חשוב להבין כי מדובר בתאונת עבודה. לכן כמו בכל תאונת עבודה עומדים לרשותכם שני מסלולים אותם ניתן לשלב או לבחור רק באחד מהם (המוסד לביטוח לאומי).
המסלול הראשון הוא הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי. במסלול זה הנפגע תובע פיצוי בגין ימי היעדרות ( דמי פגיעה ) ונכות מעבודה. (ראה פירוט בפרק במוסד לביטוח לאומי).
המסלול השני הוא תביעה נגד המעסיק וחברת הביטוח שלו, במידה והייתה איזושהי התרשלות מצד מקום העבודה , לדוגמה : מכשירי עבודה לא בטיחותיים, תנאי עבודה מסוכנים ו/או לא מתאימים לעובד וכד'.
להלן מס' דוגמאות : אירוע ראשון הוא תאונה שאירעה לבחור צעיר, כבן 21 במועד האירוע , אשר עבד כעובד מטבח אצל אחת המסעדות המוכרות בארץ. בבוקר האירוע התובע כחלק מעבודתו במשמרת החל להכין סלט. כאשר הכניס את הכרוב למכונה המשמשת לחיתוך ירקות במקום, נתפסה ידו הימנית (ידו הדומיננטית) בתוך המכונה וכתוצאה מכך נגרמה לו קטיעה חלקית של שתי אצבעות. בסופו של יום נוכח רשלנותן הברורה של הנתבעות בכך שסיפקו לתובע מכשיר מסוכן ולא בטיחותי, ביהמ"ש נתן תוקף של פס"ד לפסיקתה שהוגשה, לפיה הנתבעות חייבות לפצות את התובע בסך 604,202 ₪.
אירוע נוסף , התרחש באולם אירועים , כאשר בזמן משמרת העבודה של התובע באולם האירועים עת הוא פינה את הבר והרים את אחד הסירים אשר עמדו על פלטת חימום, לפתע פלטת החימום התרוממה יחד עם הסיר ונפלה על הרצפה, האש הועפה מה שגרם להתלקחות האש אל עבר פניו וחזהו של התובע. כתוצאה מכך התובע סבל מכוויות דרגה 2 באזור הפנים: שפתיים, מצח, עפעפיים, כתף ימין והחזה. לשמחתו של התובע כוויותיו החלימו היטב וכעבור שנה לא ניתן היה להבחין בפניו וגופו כל סימן וזכר לאירוע. בשל רשלנותן הברורה של הנתבעות, הנ"ל פיצו את התובע בהתאם לנזקיו.
משרדנו עוסק בייצוג נפגעי תאונות עבודה מאז הקמתו. במשך השנים נתקלנו כמעט בכל תרחיש אפשרי בתחום זה, להלן רשימה של פעולות ראשונות לאחר תאונת עבודה :
יש לדווח באופן מיידי למעביד על התאונה (במידה ולא נכח במקום), רצוי ליידע גם עובדים נוספים.
חשוב לרשום שמות ופרטי העדים לתאונה + לצלם ולתעד את מקום התאונה ואת הפציעות ואת סיבת התאונה (לדוגמה תקלה במכונה).
במידה ומדובר בתאונה קשה – לזמן למקום חוקר של משרד העבודה ולדרוש לקבל את הדו"ח לאחר שיושלם.
יש לתעד ולשמור את כל המסמכים הרפואיים, כולל דיסקים של בדיקות CT, MRI וכיו"ב וכן קבלות, חשבוניות של הוצאות שהוצאו עקב הפציעה.
לאחר איסוף החומר הרלוונטי, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום.